Agenda

Het doel van de Klapstoel-Agenda op deze site is:

Een direct link naar de lopende tentoonstellingen waar ik over schrijf en bovendien een overzicht van plekken waar ik nog heen wil. Met de reden waarom ik dat wil. Ter inspiratie vooral. Persoonlijk, willekeurig en niet uitputtend.

En… als jij ergens bent geweest, aarzel niet een korte reactie te plaatsen. Zodat ik weet of ik er inderdaad met rasse pas heen moet. En andere Klapstoel-lezers ook.

Andere inspirerende lijsten:

 • I Love Banda

  8 mei - 7 oktober

  Waarom wil ik hierheen? Ik lees Revolusi van van Reybrouck,  Antoon maakte net een masker gebaseerd op Jan Pieterszoon Coen, een dochter fotografeert en studeert culturele antropologie, ik werkte meermaals bij het Scheepvaartmuseum, en nog zowat redenen. Zo zag ik een openingsfilmpje en de invalshoek hoe jongeren op Banda nú leven, temidden van het alom aanwezige VOC erfgoed, spreek me aan. Dus: open die musea. 

 • Karton

  6 mei - 19 september

  Al weken staan er achter de gesloten deuren van het Noordbrabants Museum enorme bouwwerken van karton. Gemaakt door Eva Jospin.

 • Borealis

  26 februari - 3 oktober

  Antoon kocht het boek Borealis - Trees and People of the Northern Forest van Jelle Brandt Corstius en Jeroen Toirkens. We kijken naar deze documentaire foto's en proberen het verhaal tot ons door te laten dringen.  Het verhaal wordt ook verteld als tentoonstelling in het Fotomuseum in Den Haag. We hebben zin om dat te gaan zien.

 • Fragments of Sphere

  25 februari - 1 augustus

  Met Sil door het brandende bos van David Claerbout gelopen…. Meegevlogen met groene parkieten door Düsseldorf. Achterin bovenin de tentoonstelling gestart bij de ruisende zee, die langzaam knalgroen kleurde. Zo kwam ik in een goede kijkstemming. En geëindigd bij Bill Viola die toch echt de meester is. Acht kunstwerken die op een innovatieve wijze gebruik maken van digitale media. Grote namen als Bill Viola en David Claerbout kende ik. Werken van andere grote namen Cyprien Gaillard, Claudia M...

Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

februari 2021

Fragments of Sphere

25 februari - 1 augustus
Project Space on the Inside, tt. Melaniaweg 1
Amsterdam, 1033 ST Nederland
+ Google Maps

Met Sil door het brandende bos van David Claerbout gelopen….
Meegevlogen met groene parkieten door Düsseldorf.
Achterin bovenin de tentoonstelling gestart bij de ruisende zee, die langzaam knalgroen kleurde. Zo kwam ik in een goede kijkstemming.
En geëindigd bij Bill Viola die toch echt de meester is.

Acht kunstwerken die op een innovatieve wijze gebruik maken van digitale media. Grote namen als Bill Viola en David Claerbout kende ik. Werken van andere grote namen Cyprien Gaillard, Claudia Martínez Garay, Saskia Noor van Imhoff, Matthew Day Jackson, Amalia Pica, Henk Stallinga leerde ik kennen en blijken ook de moeite waard

Meer weten »

Borealis

26 februari - 3 oktober
Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43
Den Haag, 2517 HV
+ Google Maps

Antoon kocht het boek Borealis - Trees and People of the Northern Forest van Jelle Brandt Corstius en Jeroen Toirkens.
We kijken naar deze documentaire foto's en proberen het verhaal tot ons door te laten dringen.  Het verhaal wordt ook verteld als tentoonstelling in het Fotomuseum in Den Haag. We hebben zin om dat te gaan zien.

Meer weten »

mei 2021

Karton

6 mei - 19 september
Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch, 5211HT Nederland
+ Google Maps

Al weken staan er achter de gesloten deuren van het Noordbrabants Museum enorme bouwwerken van karton. Gemaakt door Eva Jospin.

Meer weten »

I Love Banda

8 mei - 7 oktober
Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1
Amsterdam, 1018 KK
+ Google Maps

Waarom wil ik hierheen?
Ik lees Revolusi van van Reybrouck,  Antoon maakte net een masker gebaseerd op Jan Pieterszoon Coen, een dochter fotografeert en studeert culturele antropologie, ik werkte meermaals bij het Scheepvaartmuseum, en nog zowat redenen. Zo zag ik een openingsfilmpje en de invalshoek hoe jongeren op Banda nú leven, temidden van het alom aanwezige VOC erfgoed, spreek me aan. Dus: open die musea. 

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen