Over kunst op de klapstoel

Kunst op de Klapstoel
Leunend op Klapstoel voor werk van Günter Förg

Vanaf een klapstoel kun je rustig en aandachtig naar een kunstwerk kijken.

Mijn ervaring: als je langer kijkt, ontdek je meer, voel je meer. Dus pak die klapstoel. Om op te zitten, op te leunen, uit te lenen, voor je te laten dragen…
Laat het kunstwerk op je inwerken. 

Kunst is mijn passie. Ik heb veel gezien en lees er graag over.
Ik inspireer mensen om op een open en aandachtige manier met kunst om te gaan. Door rustig te kijken, door kunst in huis te halen en zelf kunst te maken.

Deze website ondersteunt de pijlers waarmee ik mijn passie uitdraag.

Blog
Door over kunst te schrijven, verdiep ik mijn eigen ervaringen. Door middel van deze verhalen vraag ik jouw aandacht voor allerlei kunst en voor heel diverse manieren om daarmee om te gaan.

Een plaatje heeft vaak weinig met het echte werk te maken. Dus natuurlijk hoop ik je te inspireren daadwerkelijk op pad te gaan en de werken zelf te ervaren en om verschillende manieren van kijken uit te proberen (slow, samen, VTS*, ABL*, met je ogen dicht, zelf maken en zoveel meer).

Ook anderen nodig ik uit om over hun ervaringen te schrijven. Zie onderaan enkele blogposts.

Kunst kijken kan overal, ook in je eigen omgeving. Dat biedt weer een andere kijk. Daarom:

Kunst in Huis
Ik initieer bijeenkomsten waar je een kunstwerk kunt ruilen, huren en kopen. Of waar je er zelf een kunt maken. Om het daarna een plaats te geven in je eigen omgeving. Zo komt er kunst in huis.

Als je wilt, begeleid ik je persoonlijk in het spel van kijken, kijken, en uiteindelijk het kopen van kunst voor in je huis of op je werkplek. Een kunstwerk dat bij jou past. En na dit proces kun je makkelijk zelf verder op avontuur blijven gaan. En meer kunst verwerven.

Kunst in je eigen huiselijke omgeving maakt dat je aandachtig en elke keer vanuit ander licht en in een andere stemming van een werk kunt genieten.

Meer over de kunstruilmiddagen

Agenda
Eigenlijk begon ik dit item op de Klapstoel-website, om zelf overzicht te houden waar ik zoal heen wil gaan. Ik deel dit lijstje nu met een korte link erbij én waarom een bezoek me interessant lijkt.

Ik hoop dat als iemand ergens eerder is geweest dan ik, dat op de site laat weten. Inspiratie komt door ervaringen te delen! In een reactie (onder een artikel) of met een eigen verhaal (mail me info@kunstopdeklapstoel.nl).

Ook verschijnen hier de activiteiten die ik zelf organiseer.

Naar de agenda

Social media
En in de FaceBookgroep Kunst op de Klapstoel heb ik de afgelopen jaren nog meer gedeeld. En daar voegden ook anderen hun verhalen aan toe.

Sinds kort kijk ik wat Instagram mij te bieden heeft.