Mijn Foto

Sil in de schemering 2 (2020), David van Dartel

Volwassen worden, wat houdt dat in? Een zelfstandigheid, een eigen smaak en eigen verantwoordelijkheden. Dit dachten mijn ouders ook toen ik op het punt stond mijn 18e verjaardag te gaan vieren. Wat geef je zo’n kind dan voor cadeau. Wat is iets bijzonders, wat tijdloos kan zijn en ook de eigen smaak en interesses kan verbeelden. Ik kreeg op mijn 18e verjaardag de opdracht om op zoek te gaan naar mijn eigen foto. Mega gaaf en mega lastig. Lees “Mijn Foto” verder

Natuur in huis

Brigitte haalt natuur in huis (Gertjan Scholte Albers)

Brigitte haalt natuur in huis (meer werk van Gertjan Scholte Albers te zien in Utrecht)
Ik gaf Brigitte tips bij de zoektocht naar kunst voor in haar huis. De zoektocht eindigde bij een schilderij van Scholte-Albers. Eigenlijk vind ik dat het schilderij een beetje op haar lijkt… Mooie keuze dus die ze durfde te maken. Ze heeft nu ervaring en dit werk is natuurlijk niet het einde van haar kunst kijken/kopen. Lees “Natuur in huis” verder

Klapstoelweekeind

Ik wil ze eigenlijk…. alledrie. Eerst huren in deze onzekere tijden. Kopen als het bedrijf weer draait.

Klapstoelweekeind in Coronatijd
Twee maanden stonden de werken van de uitgestelde Klapstoelmiddag ingepakt tegen de muur in mijn atelier. Een mogelijkheid om ze ontspannen met een groep te bekijken gloorde nog steeds niet in deze Coronatijd. Dus pakte ik het woord ‘timeslot’ op en nodigde de deelnemers uit 1 op 1 rustig te komen kijken naar de diversiteit aan werken die eenieder, ooit… in een andere tijd, had binnen gebracht.

Lees “Klapstoelweekeind” verder

Online kunst kopen?!

Vanaf de Klapstoel online kunst kopen (?)

Bekentenis
Ik ga jullie aanraden via de online weg een kunstwerk te kopen. In deze tijd wordt er veel voor zeer vriendelijke bedragen aangeboden.
Maar….. ik beken dat ik het zelf best lastig vind iets te kopen dat ik alleen maar op mijn scherm kan zien. Hoe loop je daar warm voor? Hoe weet je of het in het echt zal sprankelen? Of juist niet?

Lees “Online kunst kopen?!” verder

Nooit te oud

….. om kunst te kopen
Natuurlijk! Ook als je 92 bent, wil je wel weer eens nieuwe dingen om je heen. Om te onderzoeken, om je aandacht op te richten.

Bij een atelierbezoek aan Jan Baas zag hij werk dat hem aansprak en waar hij direct een plekje voor wist. Maar…… de schilderijen waren nog niet af.

Klik op de afbeelding voor vergroting en informatie

Lees “Nooit te oud” verder

Kast-kunst

Anneke Siesling aan het werk aan de kastjes. Gezeten voor haar Klapstoel- aankoop: Een foto van Miloushka Bokma.

Kast-kunstwerken (voor dagelijks gebruik)
Anneke deed al eerder mee aan de Klapstoelmiddag. Een fel rood kastje, bekleed met chinees rijstpapier is toen verhuurd waarna verkocht via de Klapstoel. De kastjes die Anneke maakt zijn heel divers, kijk maar eens:

Lees “Kast-kunst” verder

Klapstoelmiddag 15 maart

KLAPSTOELMIDDAG IVM CORONAVIRUS UITGESTELD

Eenmaal andermaal….

Zondag 15 maart 2020 Kunst op de Klapstoel middag:
Kunst ruilen, huren, kopen.
Start 15.00 uur

Weer een middag de kans om Kunst in Huis te halen. Je kunt er een kunstwerk ruilen, huren, kopen. Het concept is iets gewijzigd ten opzichte van de eerste twee middagen. Ik heb de verplichting om zelf kunst in  te brengen losgelaten. Al biedt dat jezelf de ruimte om te ruilen en dus voor niks een ander kunstwerk voor 3 maanden in huis te halen. Lees “Klapstoelmiddag 15 maart” verder

Urge

Klapstoelmiddag 15 maart uitgesteld ivm Coronavirus

Schilder en muzikant Frits Heimans

Start van de Kunst op de Klapstoel Middag met Urge
Deelnemers van de Kunst op de Klapstoel Middag van 15 maart 2020 zullen direct in de juiste stemming komen. Frits Heimans laat een stuk horen dat hij componeerde en dat past bij zijn schilderij Urge.

Frits Heimans,
Urge III,
gemengde techniek op doek,
100 x 100 cm.

Lees “Urge” verder