Rondjes Rennen

Op de Klapstoel voor Jeroen Jongeleen, Running in Circles

Ja! Ja! Ja! Ga! naar een galerie. Boek een moment (dat kan meestal redelijk last minute) en vul je weer met nieuwe beelden.

Ik ging naar: Upstream Gallery in hartje Amsterdam. Het is daar nu bijzonder rustig op de Kloveniersburgwal. Heel mooi in de stad. En wat zag ik toen ik de galerie binnen stapte? Werk van Jeroen Jongeleen die natuurlijk afgelopen jaar beperkt werd door alles en daarom maar extra lang rondjes ging rennen. Hij ‘liet zijn sporen na op onmogelijke plekken’ en filmde dat van boven. En dat levert schilderachtig, meditatief werk op. Lees verder “Rondjes Rennen”

Fragments of Sphere

Wandelen met Sil in het brandende bos van David Claerbout.
Wildfire (meditation on fire), HD video, 3D animatie, kleur, geluid, 24 min.

Met Sil door het brandende bos van David Claerbout gelopen….

Meegevlogen met groene parkieten door Düsseldorf.

Achterin bovenin de tentoonstelling gestart bij de ruisende zee, die langzaam knalgroen kleurde. Zo kwam ik in een goede kijkstemming. Lees verder “Fragments of Sphere”

Creativiteit opwekken

ABL voor video-werk van Mark Lewis

NB: wil je onder mijn leiding Art Based Learning ervaren? Mail naar info@kunstopdeklapstoel.nl

Onderstaand een zeer persoonlijk verhaal. Een ABL ervaring werkt voor ieder natuurlijk totaal verschillend.

Creativiteit opwekken
Dát is het doel van Art Based Learning, leer ik op de cursus. Met nog alles vers in het hoofd, snel wat opschrijven over dag 1. Lees verder “Creativiteit opwekken”

Videokunst, Variscoop 3.3

Uit CROPS van Gerco de Ruijter
Centre Pivot Irrigation 2012 / 2015
Cropped #05 (2015)
Ultrachrome print on dibond 12″x12″

Videokunst: Variscoop 3.3
Nou, en er blijkt natuurlijk meer nodig dan blije berichtjes om jullie te verleiden daadwerkelijk te komen. De laatste Variscoop hebben jullie dus gemist. Zal ik volgende keer een gezamenlijk Klapstoel-uitje organiseren? Nu kun je sommige filmpjes nog wel op je computer zien. Maar groot en aandachtig kijken en daarna napraten is toch echt anders.

Lees verder “Videokunst, Variscoop 3.3”

Uitgerekte tijd, David Claerbout

David Claerbout,
The Confetti piece

Annet Gelink
Via een tip van Kunstkijken met Ko en Kho kunstkijkenmetkoenkho.nl, kwam ik weer eens bij Annet Gelink Gallery, in de Laurierstraat in Amsterdam.
Ze heeft vaak goed werk (vind ik). En! lekker ruime openingstijden heeft ze voor ’n galerie, di. – vrij. 10.00 – 18.00 uur en zaterdag 13.00 – 18.00 uur.
www.annetgelink.com.

Even een galerie binnenlopen kan fijn zijn. Als mooi hapje in de dag.
Wel kwestie van een paar in je buurt weten met aanbod dat bij je past en vooral ook de openingstijden in je achterhoofd houden (vaak beperkt). Lees verder “Uitgerekte tijd, David Claerbout”