Big Art en Vouch

Zitten voor ‘Passing by Jupiter’ van Sjaak Kooij en zijn kameraden Peter de Boer en Raafat Ballan. Big Art 2022.

Big Art: 27-29 september 2024
Het Slotervaart Amsterdam

Big Art , een tentoonstelling met kunst van groot formaat.
Ondanks dat ik het een beetje raar concept vind, is het altijd de moeite waard. De plek, de diversiteit, de sfeer en ook de organisatie is sympathiek: ik verneem dat BIG ART niet wordt gefinancierd door culturele fondsen of commerciële sponsoren en alle inkomsten uit verkoop en/of opdrachten voor 100% naar de deelnemers gaan.

En als je dit jaar beetje voor de meute uit wil kijken en dan ook goed kijken middels VTS*, dan kan ik je aanraden vriend te worden van een ander sympathiek initiatief, nl VOUCH.

Warm aanbevolen: Vouch

Afgelopen jaren was ik “Maitre” bij Vouch wat betekent dat ik, als een bezoeker dat wil, samen de geboden kunst ontdekkend bekijk en ze met de aanwezige kunstenaars kennis laat maken. Vouch is een jaarlijks ‘feestje’ van stevige kunstenaars die ieder een selectie van hun netwerk uitnodigt om samen de kunst te vieren en hun gunt kennis te maken met elkaars werk.

Elke keer was het inderdaad ook voor mij een feestje, niet alleen om de kunst die ik zag, de gesprekken die ik erover voerde, maar zeker ook door elk jaar opnieuw weer een groep van superaardige kunstenaars te leren kennen die elkaar iets gunt.

Vouch…. houd het in de gaten. Tegenwoordig kun je dit initiatief (graag) ook steunen door vriend te worden. Dan ben je middels speciale bijeenkomsten betrokken bij de kunstenaars van de Vouch edities en als bondgenoot ben je zeker van een uitnodiging voor Vouch V. Die heb je nodig: om iedereen ruimte te geven rustig te kijken, kun je de Vouch tentoonstelling (Salon) alleen op uitnodiging bezoeken.

Dus word vriend van Vouch en profiteer direct van de eerste speciale Big Art aanbieding: 
Voor Vrienden en Bondgenoten van Vouch is Big Art te bezoeken voor een gereduceerd tarief en gaan de deuren eerder open.

Bovendien neemt Vouch je mee, ditmaal niet aan van hand van een Maître zoals ik, maar middels een VTS* gesprek. En zoals jullie weten ben ik daar een heel groot voorstander van. Mooie ervaring.

Ook als  je zelf naar Big Art gaat:  ik zag bij de deelnemers van deze 2024 editie al kunstenaars die ik van Vouch ken: Lenneke van der Goot, Toon Berghahn, Rob Voerman,….

En als ik nog eens terug snuffel in mijn foto’s van vorige Big Art edities, zie ik veel meer kunstenaars die ik ken van Vouch. Kennelijk houden zij ook van werken op groot formaat. Zoals bijvoorbeeld:

*VTS (Visual Thinking Strategie): aandachtig kijken, je verbazen over wat anderen opmerken, lachen, nog eens kijken en dat kunstwerk dan nooit meer vergeten. Ik schreef er al heel wat over op deze site. Typ ’t maar eens in het Zoekveld….

Meer links:
Ik schreef over de eerste Vouch: Vouch; een nieuw tentoonstellings-initiatief waarna ik dus vele jaren verbonden bleef.
Steun dit initiatief, het zal je veel opleveren: Vriend worden van Vouch
Ontmoet er alvast een aantal tijdens Big Art 2024

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *