Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Grote Suriname Tentoonstelling

5 oktober 2019 - 2 maart 2020

Maria Sibylla Merian
Maria Sibylla Merian
Ingekleurde prent van Maria Sibylla Merian in het boek Over de voortteeling en wonderbaerlyke veranderingen der Surinaamsche insecten, uitgegeven 1730

Suriname…. ik was er twee jaar geleden met mijn dochters. En vond het bijzonder daar. Wil zeker nog eens terug. Maar eerst dus maar naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

“Het wordt een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag.

Directe aanleiding voor de tentoonstelling is de 45ste verjaardag van het onafhankelijke Suriname in 2020. De geschiedenis van Suriname krijgt in Nederland weinig aandacht, ook niet in het onderwijs, terwijl de beide landen een eeuwenlange geschiedenis delen. Daaruit ontstond de ambitie om het land, de bewoners en haar geschiedenis met alle mooie én minder mooie aspecten, te laten zien aan een breed publiek. Belangstelling, die het land verdient. Door een tentoonstelling die, net als het land zelf, veelzijdig en kleurrijk is en die verbindt, verrijkt en verrast”.

Ja, die verbinding voelden we toen we er waren. In gesprek met de heel diverse bewoners (in het Nederlands, bizar) en door daar stukjes geschiedenis te zien. En intussen overweldigd te worden door de uitbundige natuur.

 

 

 

Gegevens

Begin:
5 oktober 2019
Einde:
2 maart 2020
Site:
www.nieuwekerk.nl

Locatie

Nieuwe Kerk Amsterdam
Dam
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *