Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Louise Bourgeois in Voorlinden

1 januari 2020 - 20 april 2020

Louise Bourgeois,
Maman in tuin bij Museum Voorlinden.

Ja!!! Gaan!! In dit museum is er de ruimte om heel erg te genieten van het werk van Louise Bourgeois. Divers, fijn, veel te fantaseren en ontdekken.

Buiten staat al Maman. Prachtig met het bos als achtergrond. Binnen bleek mij haar werk veel toegankelijker dan ik me herinnerde.

Ik was er met Arlette met wie het fijn fantaseren is…:
Bijzonder: Louise Bourgeois

Museumdirecteur Suzanne Swarts:
‘Hoewel Louise Bourgeois’ werk persoonlijk is, heeft het de bijzondere eigenschap alle toeschouwers te raken en het vermogen verborgen gedachten en herinneringen bloot te leggen.’

Louise Bourgeois (1911-2010) was een radicaal figuur die haar eigen weg bewandelde met scherpzinnigheid, intelligentie en lef – zo nu en dan zelfs tegen de gangbare smaak en ideeën in. Tegenwoordig wordt ze gezien als een icoon van de late twintigste-eeuwse kunst, die persoonlijke verhalen en psychologische inzichten combineerde met buitengewone artistieke vernieuwingen.

Maman (1999) – de grootste spin die Louise Bourgeois ooit heeft gemaakt – kruipt het terrein van Voorlinden op. De spin fungeert als toegangspoort naar de tentoonstelling. Binnen is een selectie van vroege houten Personage-sculpturen te zien, maar ook werken in brons, marmer, gips, rubber en textiel en reeksen tekeningen en prenten. Ook worden verschillende Cells getoond, waarin Louise Bourgeois haar psychische gesteldheid en emoties als woede, angst en eenzaamheid tot uitdrukking wist te brengen. Daarnaast is het zelden getoonde werk The Destruction of the Father (1974) te zien, dat als een van haar belangrijkste werken wordt beschouwd. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Glenstone Museum, Potomac, Maryland en The Easton Foundation, New York.

En oooooh. Dit jaar ook tentoonstelling in Voorlinden van PENONE (hartje, hartje, hartje… nouja: boom, bos, adem!)

 

 

Gegevens

Begin:
1 januari 2020
Einde:
20 april 2020
Site:
https://www.voorlinden.nl/tentoonstelling/louise-bourgeois-to-unravel-a-torment/

Locatie

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
Wassenaar, 2244 AG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *