Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondjes Rennen

23 maart 2021 - 17 april 2021

Op de Klapstoel voor Jeroen Jongeleen, Running in Circles

Ja! Ja! Ja! Ga! naar een galerie. Boek een moment (dat kan meestal redelijk last minute) en vul je weer met nieuwe beelden.

Ik ging naar: Upstream Gallery in hartje Amsterdam. Het is daar nu bijzonder rustig op de Kloveniersburgwal. Heel mooi in de stad. En wat zag ik toen ik de galerie binnen stapte? Werk van Jeroen Jongeleen die natuurlijk afgelopen jaar beperkt werd door alles en daarom maar extra lang rondjes ging rennen. Hij ‘liet zijn sporen na op onmogelijke plekken’ en filmde dat van boven. En dat levert schilderachtig, meditatief werk op. Want die rare plekken (op een dak, in de Waalhaven,.. ) zijn met zorg in beeld gebracht waardoor hij door abstracte kunstwerken rent.

In de galerie staan elf videowerken. Ik liet me meevoeren door het kleine stipje van de man. Het draaien in cirkels, doorlopend, doorgaand. Voor mijn gevoel niet doodlopend. Je ziet hem zwoegen door de modder, spletsjen door het water, stampen op het beton.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Ik vroeg en kreeg een klapstoel en steeds meer viel me op. Licht, donker, vormen, kleuren. Heel concreet kijken maar met gemak sla je ook aan het filosoferen over het leven.

Wauw zei ik hardop, toen ik uit mijn ooghoek zag dat een beeld werd uitgezoomd. Ik genoot. Ik heb me gevoed.

Ik kan me trouwens zeer goed voorstellen dat het fijn is zo’n werk aan je muur te hebben. ’s Morgens klik je het aan: een oplichtende plek in je huis, waar je steeds meer in ziet, waar je bij kunt gaan zitten en je door de beweging mee laten voeren.  En toen heb ik nog even het spel gedaan: ‘welke zou ik kiezen om mee te nemen?’. Als ik ca 7.000 euro in een potje had. Ik wist het wel.

Locatie

Upstream Gallery Amsterdam
Kloveniersburgwal 95
Amsterdam, 1011 KB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31(0)20 - 428 428 4
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *