Borduurkunst

Borduurwerk
onbekende artiest
57 x 47 cm. incl lijst

Huur: 7,50 per maand
Koop: 75 euro

Jaaa zo kan dat gaan als je meedoet met de Kunst op de Klapstoel Middag.
Jolanda keek wat er zoal stond. Wat ze nog niet had opgehangen in haar net verbouwde huis.

En ik keek mee en kreeg een hele set schilderijen van borduurwerk te zien. ‘Huh’, denk ik dan. Maar even later: Wauw als je ze zo bekijkt zijn ze superleuk. Het ambacht spat eraf. En in een kast verderop staat prachtig glaswerk. Vakwerk. Daar heeft Jolanda oog voor.

Een bijzonder leuk borduurwerk (naaldschilderkunst = ook mooi woord) mag meedoen op de Klapstoelmiddag. Kijk er maar ns goed naar.

Na de organisatie van deze middag ga ik me ns in borduurwerken verdiepen. Is eeuwenoud natuurlijk. En wordt ook nu nog op velerlei wijze door kunstenaars toegepast. Jullie horen nog van me. Wat zo’n middag al niet teweegbrengt. Haha.

Jolanda vertelde bijvoorbeeld al over Rob Scholte die de achterkanten van borduurschilderijen tentoonstelde. Hij weigerde om – in zijn woorden – ‘de ongeïnteresseerde domheid te geloven, waarmee Nederland ten faveure van Ikea-prints afstand neemt van de traditionele, met de hand gemaakte borduurwerken.”

Daar heeft Jolanda dus geen last van. Kijk ook maar ns naar de fuut die ik echt liefdevol vind.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

En ik bedenk net nog: Ook Hester van Dapperen heeft borduurwerk in haar schilderijen die ook op de Klapstoelmiddag te zien zijn.
De onzichtbare grens

Jolanda heeft ook een litho aangemeld: Matters of the Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *