Verwonder (1, 2, 3)

Stijntje Schreurs, 2016

videokunst
Drie werken
(ik heb al een optie op eentje ;-))

Stijntje:
…” Mijn uitgangspositie bij deze werken is waarnemen. Hoe kijk ik? Wat zie ik? Wat denk ik te zien? Wat doet versnelling? Wat doet vertragen? We zien zo veel niet, we denken zo vaak zeker te weten wat we zien. Deze drie werken zijn een uitnodiging om stil te blijven staan en de beelden echt tot je door te laten dringen. Je ziet herkenbare vormen maar door een andere context en beweging, ogen ze minder herkenbaar. Een uitnodiging om even te vertragen en je zintuigen te laten gaan.

Inspiratiebronnen zijn mijn boot met al zijn wonderlijke lichtreflecties, David Claerbout en lichtkunstenaars zoals James Turell en Bill Viola.

Huur: 10 euro per maand
Verkopen…

Eén gedachte over “Verwonder (1, 2, 3)”

  1. Spannend. Durf het bijna niet te zeggen maar heb me nooit zo verdiept in videokunst omdat ik er in musea de tijd niet voor neem omdat ik denk dat het teveel tijd kost en dat ik dan een heleboel anders niet kan zien. Dus ik ben iemand die vaak te vluchtig kijkt. Daarom de begeleidende tekst ook goed dat het een uitnodiging is om stil te blijven staan…….. en te laten doordringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *