Cent Quatre #104 Paris

Le Centquatre in het 19-de arrondisement

Cent Quatre #104 Paris

Parijs, een stad waar ik van hou en ooit nog wel eens een paar maanden zou willen slijten, liet zich in juni van een nieuwe kant zien. De Notre Dame als een in elkaar geslagen oude dame omringt door hordes ramptoeristen in plaats van de gebruikelijke grandeur.

Maar ook ontdekte ik Le Centquatre in het 19-de arrondisement, geopend als cultureel centrum in 2008 en met een obscure geschiedenis. Gebouwd in 1874 in opdracht van de aartsbisschop van Parijs werd het jarenlang gebruikt als opslag voor doodskisten van een begrafenisonderneming. Tijdens WOI| werden er overledenen in opgebaard, daarna stond het jaren leeg. De huidige revival van grootse industriële panden heeft in 2008 nieuw leven geblazen in het prachtige pand.

Een open groots industrieel gebouw, met winkeltjes aan de zijkant, een theater, een restaurant met heerlijk eten, hele vriendelijke bediening en prijzen, een cafe, een pizzabus voor de jonkies onder ons, een open binnenruimte en buitenruimte die speels in elkaar over lopen. Uren zitten kijken naar repeterende dansende mensen van alle leeftijden en alle kleuren. En een prachtige fototentoonstelling, Festival of Young European Photography.

Kortom aanrader om eens te gaan kijken.
www.104.fr

En de mini quiz:
Wie is de fotograaf van de rechter foto: Anna Cherednikova of Jaakko Kahilaniemi?

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

 

3 gedachten aan “Cent Quatre #104 Paris”

  1. De vraag ‘ wie is de fotograaf van de rechter foto’?
    Ik ga voor Jaakko. En Fin bij deze foto dacht ik. Als ik hun websites bekijk, kunnen ze allebei tsja….

      1. Heel eerlijk, ik weet het niet. Kon niet meer terugvinden wie het is geweest & gezien hun andere werk kunnen ze allebei wat mij betreft….:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *