Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Karton

6 mei 2021 - 20 september 2021

Eva Jospin, Forêt Palatine, 2019-2020. Foto: Benoit Fougeirol.

Paper Tales van Eva Jospin

Al weken staan er achter de gesloten deuren van het Noordbrabants Museum enorme bouwwerken van karton. Gemaakt door Eva Jospin.
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Antoon en ik bekeken de online tour:
Digitale tour Paper Tales van Eva Jospin
Bij het bekijken van deze tour komt natuurlijk het woord ‘folly’ in je op, en ‘rekwisiet voor een film’. Waarschijnlijk kun je lekker in dit werk dwalen. En laat je jezelf in je fantasie klein worden en kruipt in de holletjes van het karton om ze te onderzoeken.

We denken dat we de boswand wel mooi zullen vinden. Maar wederom: hoe iets in het echt op je inwerkt, zeker met dit materiaal, dat weet je niet van tevoren. Dus open die musea!

Antoon wil dit werk zien. Ook hij is gevallen voor karton. Materiaal dat je in deze Coronatijd overal uit de papierbakken kunt opvissen. Hij snijdt en plakt en niet: grote maskers maakt hij ervan. Boordevol verwijzingen en associaties. Ik denk dat hij na het zien van deze tentoonstelling nóg groter gaat werken en in dikkere lagen. Ik ga alvast maar op zoek naar de ideale plek om ze te plaatsen. Fabrieken, stenen wanden, forten, kerken….

Net zoals in onderstaand romantisch filmpje over het maakproces van een (overwoekerd) kartonnen grafmonument van Eva Jospin dat ze plaatste in het hart van een ruïne van een abdij.

Ooit startte Eva een architectenopleiding, maar vond dat te technisch. Ze wilde creatiever werken. En nu is ze dus gevallen voor karton. Ze houdt van de gelaagde structuur, waar holtes en schaduwen in verschijnen zodra je erin snijdt.
Filmpje Cenotaph van Eva Jospin

Update
Ja!!!! Antoon is geweest. Lees hier over zijn bezoek:

Paper Tales

Locatie

Noordbrabants Museum
Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch, 5211HT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *