Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Seet van Hout in R’dam

12 april 2022 - 6 juni 2022

Seet van Hout in Roof-A gallery in Rotterdam.

Seet van Hout, Memory Lace

Top kunstenaar (ontdekt bij VOUCH) en spannende nieuwe plek.
Daar moet ik heen voor 5 juni.

In de aankondiging lees ik:

Preview Seet van Hout

Een plattegrond met de elegantie van bloedkoraal
De signatuur van Seet van Hout (Nijmegen, 1957) heeft de elegantie van bloedkoraal. Haar werk bestaat uit schilderijen, sculpturen en installaties, waarin de kleur rood een hoofdrol speelt. Karakteristiek zijn ook de zwierige contouren. Er zijn veel uitwaaierende lijnen en kantachtige patronen, die dit oeuvre tot een hecht weefsel maken, vol vertakkingen en verbindingen. Er gaat letterlijk een rode draad doorheen. De borduurmachine is de rechterhand van deze kunstenaar.

Van Hout zet met haar voortslingerende draad sporen uit. Ze ontvouwt een wonderlijke plattegrond, op doek, papier en in de ruimte, met stroken textiel die over de vloer krullen of aan het plafond hangen. Vloeiende lijnen strekken zich uit als voetpaden in een tuin. Ze groeien uit tot stengels van bloemen en planten, een meisjesgezicht door pijpenkrullen omkranst. Tegelijk spiegelen ze ons aderstelsel en het bochtige gebied in de hersenen, de ingewanden, ons eigen innerlijk. Wat speelt zich af in hoofd en hart?

Seet van Hout zet de verbeelding in beweging, met beelden en woorden die elkaar aanvullen. Flarden, stroken en fragmenten beschrijven en illustreren de werking van het geheugen, inclusief spaties van vergetelheid. Een berg dagboeken met geborduurd stofomslag roept een heel vrouwenleven op. Ze blijven gesloten, maar er ontstijgt een gedachtewolk aan, vol dromen, herinneringen, trauma’s en verlangens die tussen de bladzijden zijn opgetast.

Tekst: Wilma Sütö

 

Zie over waar ik Seet ontmoette:  VOUCH

Gegevens

Begin:
12 april 2022
Einde:
6 juni 2022
Site:
https://roof-a.com/nl/galerie/tentoonstellingen/seet-van-hout-preview

Locatie

ROOF-A
Westplein 9-B
Rotterdam, 3016 BM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)10 - 200 45 80
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *