Groene vaas

Femke Bourgonje, vazen

Een Thuis maken

Het eerste wat ik deed om me mijn nieuwe woonplek eigen te maken was natuurlijk…..: mijn schilderijen ophangen. En een hele grote boekenkast van markplaats halen zodat ik (een deel) van mijn (kunst)boeken weer beschikbaar heb.

Oké ik geef toe; als allereerste is mijn bed opgezet. Maar mijn kleren zitten nog steeeds in dozen en ook de rest moet nog beetje bij beetje verder uitgepakt.

Femke Bourgonje, groene vaas

Groene vaas

Om de moed van het (wederom) dozen sjouwen erin te houden, kocht ik iets nieuws: een groene vaas. Een vaas van acryl. Geschilderd door Femke Bourgonje. Die vaas ontmoet ik nu elke dag. Daar word ik heel vrolijk van.

Femke Bourgonje coronakapsels

Ook van Femke zelf word ik vrolijk. Ik ken haar van de cursus Art Based Learning. Ze geeft ook les in haar atelier, maarja Corona hèh: www.schildercursussenamsterdam.nl

Femke Bourgonje, vazen

Insta-aankoop

Trouwens, dit is mijn eerste aankoop via Instagram. Daar had ik ‘m al een tijdje geleden gezien. Ik ging hem ophalen in haar atelier, en in ’t echt blijkt hij nog feller dan op de foto, ook zag ik toen dat ze erin heeft geknipt en geplakt. Ik werd in haar atelier nog hebberig van de 4 bruin-zwarte vazen maar heb me ingehouden. Kijk maar eens. Ook die rode vind ik prachtig.

Femke Bourgonje, vaas

De schoonheid van de imperfectie

…… weken later: nog steeds beetje teveel op mijn ‘bordje’. ‘To make my day’- besloot ik net om eindelijk de vazen met jullie delen. De groene hangt hier fijn achter me. Femke is nog niet klaar met deze serie. Morandi was haar eerste inspiratie, maar haar thema’s: sporen van gebruik, toeval, onbevangenheid, de schoonheid van imperfectie stralen er doorheen.
Volg haar op
www.instagram.com/femke_bourgonje/
www.femkebourgonje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *