Mendini

Geen Klapstoel maar de Magis Proust uit 2011 van Alessandro Mendini (zit niet echt lekker dat propyleen).

Mendini in zijn Groninger Museum
Dit is een goede manier om vrolijk te worden van Mendini. In zijn Groninger Museum, heel veel bij elkaar. Zo stap je in zijn sfeer.

Zo word ik er vrolijk van. Mooi is iets anders. Vind ik. Ik blijf nu eenmaal meer van het simpele natuurlijke Scandinavische design. Ipv de expressieve, soms gelikte, grappen van de Italianen.

Hysterische stoel
Maar fijn wel die hysterische stoel: “een aanklacht tegen de heersende goede smaak in design. Weg met het dogmatische modernisme. Weg ook met de eeuwige drang tot vernieuwing en vooruitgang. En weg vooral met de vreugdeloze vormen en kleuren. Leve de fantasie en de emotie.”

Mendini eind jaren 70:
“Alles wat gemaakt moest worden, is al gemaakt. Voortaan kunnen we gewoon doen wat we zelf leuk vinden en onze fantasie de vrije loop laten.”
Wie wordt niet blij van zo’n uitspraak.

De Ploeg
Dochters vonden het vrolijk, maar vergaten de naam Mendini eerder dan de Ploeg die ook een kleurige tentoonstelling heeft in het museum. En de fototentoonstelling bekeken ze toch duidelijk met de meeste aandacht.

Voor alle drie gaan dus. Al is het vanuit Amsterdam echt bijna 2 uur rijden. Voor mij een makkie naast dochter met vers rijbewijs.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Mendini: tm 5 mei 2020
Wat zullen de buren zeggen (foto’s): tm 20 augustus
De Ploeg: vaste collectie.

www.groningermuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *