Ons eerste kunstwerk samen

Anook Cléonne, Consolation Piece 172

Dát was leuk toen Antoon verrast zei: ‘hey, ik heb een werk van Anook gekregen’. Nou had ik deze ook een hartje gegeven op Instagram. Dus voelde fijn het werk samen te delen. Een swingende tak. Met schimmel op de ondergrond (dat laatste is een opmerking van een zoon van Antoon die zijn oog voor schimmeldingen kent).

Consolation Piece
We volgden al maanden de energie-gevende actie van Anook Cléonne: vanaf het moment dat alles stilviel in maart zocht zij houvast in het maken van een dagelijkse tekening. Een Consolation Piece. Zoals ze zegt: ik ging me richten op wat er nog wél was en ís: een zee van tijd en verbeeldingskracht. En ze maakt er dagelijks iemand blij mee. Anook verloot de collages onder mensen die aangeven interesse te hebben. Tegen verzendkosten, plus wat het jou waard is. Want ze kan natuurlijk niet van passie en lucht alleen leven.

Een paar andere daily drawings:

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Om-en-om in huis
Het was spannend om de post te krijgen, te zien hoe hij er in ‘t echt uitziet. Dat viel niet tegen. En wat is het toch fijn een nieuw werk in je huis. Nouja; voorlopig zie ik het in Antoons huis. Waarna het in mijn huis een plekje krijgt, en dan weer eens terug bij hem (op een andere plek).

Hij hangt al. Ik viste een eigen werk van Antoon uit een lijst. Tsja, ik houd van wisselen en ruilen en lenen. Om steeds met een nieuwe blik naar een werk te kunnen kijken.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Voorlopig gaat Anook door. Volg haar : Anook FB Anook Insta.
Kijk voor alle nummers tot nu toe: Daily Drawings Anook

Anook kwam al eerder voor op Kunst op de Klapstoel:
Als initiatiefneemster: Vouch; een nieuw tentoonstellings-initiatief
En in haar atelier: Anook Cléonne

En nu in een andere context

Vier maanden later hangt de ‘dansende tak’ bij mij. We bekijken hem in een andere context. En er ontstond direct een ‘stoelendans’ met de rest van de kunstwerken in mijn huis.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *