PaltzBiënnale

A Tree van Sadik Kwaish Alfraji (print op textiel)

Alvast wat beelden van de PaltzBiënnale in Soest om jullie te overtuigen te gaan.
Klik op afbeelding voor vergroting en meer informatie.

Lekker zelf ontdekken in het bos. Beetje fantaseren. Je kunt als je wil samen kijken met een HKU student die daarvoor rondloopt. Wellicht ontmoet je een maker zelf (ik trof Izaak Zwartjes, fijn om hem te spreken over zijn werk en bovendien altijd bijzonder om een kunstenaar enthousiast over het werk van en ander te horen vertellen).

Kop koffie met lekkere taart halverwege. Daar zijn 8 mooie filmpjes van de makers te zien. Maar kijk en fantaseer vooral eerst vanuit jezelf. Bedenk maar eens welk wezen uit de Swarming Circle jij bent… Er is ook een A4tje met vragen van de kunstenaars. Maar dat ben ik kwijtgeraakt. Vraag je vooral af: Wat gebeurd er op deze plek?, Wat gebeurd er met mij?, Wat zie je allemaal voor details en materialen? Omschrijf het werk aan iemand die de ogen gesloten heeft. Etcetc.

Het meest blij werden wij van de  werken die ter plekke zijn gemaakt, met materiaal uit de omgeving. Ik wil graag aan eind (23 juni) weer gaan. Om te zien hoe het bos van invloed was op het werk. Is de beukenhut groener? De circel bruiner/ ingestort, de banier minder wit?

Dit landgoed in Soest, dat normaal is gesloten voor publiek, is te bezoeken tot en met 23 juni 2024 op: zaterdag en zondag 11.00 – 18.00 uur (ook 2e Pinksterdag).
Info en route: Paltzbiennale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *