Fluor konijn

Sjaak Kooij,
detail the Retainer,
oil, acrylics, spray paint on canvas
196 x 199 cm.

Godsalemesamme, wat een goed en fijn werk!

Uhm. Ga maar zelf kijken bij Galerie Bart op de Elandsgracht 16 in Amsterdam.
Een laat je associaties stromen.

New York. De natuur die toch in de stad doordringt. Rondlopende personages. Fluor-konijn: laatste houvast of heeft ie hem gered? Ja, je kunt in zijn werk verdwijnen zoals ik al schreef toen ik voor het eerst zijn werk zag, november 2019:

Sjaak Kooij
De foto’s geven de kleurkracht van zijn schilderijen geheel niet weer.

Zijn werk is fijn om lang naar te kijken. Veel te ontdekken, te fantaseren.
Ik zat op een stoel tegenover ‘All that is left behind’. Steeds dieper kon ik erin. Goed werk dacht ik. En kon zo plots beslissen een portretje te kopen.
Aardige man ook die Sjaak.
Benieuwd naar zijn 3D werk. De kat op de stoel op Art The Hague was al leuk.

15 feb 2020: Nou het 3D werk was weer goed. Dat voetje zo gekromd zoals dat is als je je in evenwicht houdt op de rug van…. je vader. Ja, dat voetje bleek inderdaad een afdruk van de voet van zijn zoon en de handen zijn van Sjaak zelf.

Sjaak; heel bijzonder vind ik jouw werk. En ik ben nog steeds blij met het portretje dat ik kocht. En ik zou zo die man met het konijn aan mijn muur willen hangen. Wauw. Of misschien die kleinere…. Oef. Enter the Zone!
www.sjaakkooij.com

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

In Galerie Bart. Tot 28 maart 2020, en inderdaad: niet op zondag open. Maar wel: do 13.00 – 19.00 uur en vrij en za 13.00 – 18.00 uur.
Sjaak Kooij bij Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *