Wisselwerken

Wisselwerk van o.a. Ton Zwerver en Lei Molin.

Mooi initiatief van galerie AdK in Amsterdam om werk dat ooit met liefde is gekocht maar nu geen plek meer heeft, een nieuwe eigenaar te gunnen. Alles voor een vriendelijke prijs. Past geheel bij het Kunst op Klapstoel idee van delen, ruilen, laagdrempelig instappen. Zoals ze schrijven: Een geweldige manier om een kunstcollectie te beginnen of uit te breiden!

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Ik ging vanmorgen kijken. Daar ontmoette ik AdK: Ada de Koning die al 23 jaar deze galerie met Actuele Kunst leidt en een sterke band heeft met ‘haar’ groep kunstenaars. Het was een warm bad van positieve energie.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Wat doet ze in deze lastige tijden? Initiatieven nemen waar zij en ook jij blij van wordt. Nú bijvoorbeeld een kortlopende serie Buitengewoon. Waarin kunstenaars de ruimte krijgen een kant van zichzelf te tonen waar in een totaal-presentatie minder plek voor is. Dus bijvoorbeeld de hele galerie vullen met een ingewikkelde installatie of met groooot werk. Of een plan uitvoeren met keramiek en dan ook een hele tafel vol klei zetten om zelf mee te gaan voelen en werken.

Helaas: dat laatste ging niet door. De kunstenaar scheurde haar enkelbanden en toen tuigde Ada in een paar dagen deze tentoonstelling Wisselwerken op.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Ada kan mooi over de werken vertellen als je ernaar vraagt. Ik zag foto’s gemaakt door Hans van Manen (blote mannen), ik zag lekker werk van Lei Molin, en een huiskamersculptuur van Ton Zwerver (hij stuurde je uit je huis, maakte van je spullen een sculptuur, ruimde alles weer netjes op en liet de foto achter).
Als dochter van een scheepsontwerper bleef mijn oog nog haken aan een kranten-collage van dramatisch gestrande schepen van Roland Sips.

Meld je aan: Wisselwerken
Dit weekeind en nog volgende week vrijdag.

Er volgen nog twee Buitengewoon presentaties. Ik ga ze zeker bekijken. Ik snak naar nieuwe input. Geen online plaatjes maar materiaal, kleur, geur, concept wat je kunt onderzoeken, bevragen, beleven. Positieve energie.
www.galerieadk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *