Babybewegingen in houtskool

Liesje van den Berk voor haar
tekeningen van houtskool van de Berk.

De bewegingen van je baby in je buik tekenen. Levert mooie landschapjes op.

Liesje van den Berk
Bij Liesje van den Berk heb ik ooit fijn tekenles gevolgd. We gingen soms al lopend tekenen wat je ziet. Mooi is de snelheid en beweging die je dan krijgt op je papier.

Liesje zelf maakt niet alleen mooie precieze tekeningen, ze doet ook performance art. Zo trok ze laatst samen met deelnemers een doorlopende lijn in Drawing Centrum Diepenheim.

Het past dus goed bij haar om de bewegingen van het wezen in haar buik om te zetten in beeld. Beweegt hij hard? Dan wordt de streep extra zwart. Bobbelt het wat? Dan verschijnen er rondjes op het papier. Ze ging er dagelijks met volle aandacht een uur voor zitten. Soms was het stil, soms druk…  De tekeningen zijn dus heel divers, rond en je kunt er van alles in zien.
www.liesjeberk.nl

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Tentoonstelling Houtskool ™ 19 januari
Ik zag Liesjes werk op de tentoonstelling Houtskool in WG Kunst in Amsterdam.

Liesje van den Berk maakte zelf houtskool van ….. de Berk.  Op deze tentoonstelling ontdek je de enorme diversiteit in houtskoolsoorten en daarmee kleuren ‘zwart’. Berkenhoutskool laat een fluweel spoor achter, waarmee je zowel scherpe lijnen als heel zacht kunt tekenen.

In de winkel koop je standaard houtskool van de wilg en de druif, lees ik in het boekje van Lisanne Sloots dat bij de tentoonstelling verscheen. Ook besefte ik dat die duizenden jaren rotstekeningen met houtskool zijn gemaakt. Natuurlijk ja.

Ga vooral langs bij de tentoonstelling Houtskool, met heel verschillend werk. Een ode aan het oudste tekenmateriaal dat we kennen. Nog tot 19 januari 2020 bij WG Kunst in Amsterdam.
Houtskool in WG Kunst

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Eén gedachte over “Babybewegingen in houtskool”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *