Omarming

Saying Goodbye
CatDogville

Een omarming, een welkom. Zo voelt het voor mij. Maar dit werk van CatDogville heet Saying Goodbye. Nou dat kan ook.
Ilse koos het uit omdat ze direct blij werd van deze twee mannen die elkaar omhelzen.

Gehuurd, gewisseld, gekocht via Kunst op de Klapstoel

Een voorbeeld hoe je kunst via de Klapstoel in huis haalt:
Ilse zag drie werken van CatDogville bij haar buurvrouw hangen. Het trok haar aan. Ze had geluk: de buurvrouw had ze op een Kunst op de Klapstoel-weekeind gehuurd maar kon niet echt een goede plek voor het werk vinden, dus mochten ze alle drie een huis verderop aan de muur.
Een hond, een meisje en een parelhoen.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Ze hangen daar prachtig. Vlakbij de eettafel en elke dag keek Ilse (en haar gezin) ernaar en ontdekte weer iets nieuws. “ Ik koos dit werk omdat iets me erin aantrekt. Het is lief en rustig. Zowel de afbeeldingen als de kleuren. En toch gebeurt er vanalles. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen het er een tijdje hing, wilde ik het houden”.
Ook bezoek dat aanschoof gaf commentaar en had een eigen voorkeur voor de een of de ander.

Uiteindelijk voelde Ilse dat ze het gehurkte meisje uit Tazdjikistan niet om zich heen wilde. Ik wees haar op de mogelijkheid i.p.v. het meisje een ander werk van CatDogville te kiezen. Het mooie van digitaal werk is dat het op elk formaat kan worden afgedrukt (in beperkte oplage). Ze keek op de website en werd van deze twee mannen die elkaar omhelzen direct blij, en dat leverde een prachte serie op. Deze drie heeft ze uiteindelijk gekocht.

Driemaal CatDogsville
Marijke’s SightDog, Saying Goodbye, Poelepetaat. Via Kunst op de Klapstoel in huis gehaald.

Ook werk huren? Kijk op aanbod Klapstoel

Zeker nu is het tijd voor een nieuw avontuur aan je muur.
Snuffel maar eens bij het huidige aanbod: Aanbod
Van CatDogville heb ik nog een aantal werken hier in Nederland beschikbaar.

I-Pad schilderijen van CatDogville

Ilse haalde kunst van CatDogville in huis. Ik ken Birgitt van CatDogville al heel lang. 35 jaar gelee kocht ik mijn eerste kunstwerk van haar. Een pastel. Maar al heel vroeg experimenteerde ze ook met werk dat ze op de computer maakte.

Nu woont ze in Zweden en is soort van obsessief, gepassioneerd elke dag aan het tekenen op de computer. “Het oppervlak van een i-pad is lekker hard. Ik had altijd al een voorkeur om me uit te drukken met bijv. potlood, droge-naald etsen. Lekker stevig krassen…”.

Het ontstaan van een werk
Het is prachtig om te zien hoe een werk van CatDogville ontstaat. Vaak laat ze tussenfases zien op Instragram. Het proces is hard werken: “…kijken, ervaren, toeval toelaten. Het licht, de stemming, het gevoel van het schilderij komt niet gemakkelijk”.

Klik op de afbeelding voor vergroting en informatie

Soms vind ik een tussenfase nog mooier dan de eindversie. Zoals laatst bij dit meisje. Ook is het mooi om te zien hoe een bepaalde uitsnede een werk een heel ander effect geeft. Dat switchen is de grap van digitaal werken. De verschillende keuzes laat ze soms ook zien op FaceBook en Instagram.

Klik op de afbeelding voor vergroting en informatie

 

Kijken met haar blik
Ik vind haar werk heel sterk en divers. Stevig van kleur, fors van beweging. In de een kun je verdwijnen in de sfeer van een vaag bos. In anderen richt ze je blik op een rare situatie in een tram of een trieste gebeurtenis uit het wereldnieuws. En honden natuurlijk. Die treden op in allerlei soorten omgevingen. Het zijn onderwerpen die haar raken, mensen die ze kent (ik herken regelmatig iemand). “Meestal begint mijn werk met een afbeelding die mijn aandacht trekt, die me raakt. Een beeld dat ik zie op internet of dat ik zelf heb gefotografeerd. Ik omgeef me ermee en bewaar een afbeelding soms jarenlang. En dan kies ik er een (ik vind werken uit mijn hoofd lastig). Ik maak een snelle schets, en bekijk hoe het kan worden. Dan laat ik het oorspronkelijke beeld los en begin mijn eigen werk”.

Klik op de afbeelding voor vergroting en informatie

Volg haar op de voet
Schaar je bij haar vele volgers op Instagram instagram.com/catdogville (helaas: catdogvilleart-account met 33.000 volgers gehackt. Ze startte opnieuw: catdogville) of volg haar op FaceBook facebook.com/catdogville.

Na de lockdown is haar werk ook te zien in Nederland: Braba Arte Femina in Kunstruimte de Melkfabriek in ’s Hertogenbosch. Daar zijn ook enorm grote prints te zien. Dat kan haar werk heel goed hebben.

En er komt een tentoonstelling van CatDogville in Galerie Adoráble Art+Design in Den Haag. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Intussen kun je haar werk in huis halen:

Huur/koop het via Kunst op de Klapstoel I-Pad schilderijen CatDogville,
of bestel werk online www.catdogville.com
Dan print ze het uit en stuurt ‘t op. Haar werk gaat zo al de hele wereld over “ik ben blij verrast dat mensen soms zelf heel grote prints zomaar durven te bestellen via internet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *