Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Beelden op de Berg

26 mei - 15 september

Sentinelle, Beya Gille Gacha, glasvezel, was, kralen, textiel. metaal.

Ik vind het fijn in het Wageningse Arboretum.  Oude bijzondere bomen, in mei honderden soorten rododendrons, en een uitzicht…! over het rivierengebied hoog vanaf de Wageningse berg (een stuwwal uit de ijstijd).

7 dagen in de week open van zonsopgang tot zonsondergang. Gratis te betreden. En de hond mag aangelijnd mee. Tijdens de opbouw van de twaalfde editie van beelden op de berg ging ik regelmatig kijken welk beeld er weer was verschenen. En ik verwonderde me over de verhalen die als inspiratie dienden voor de werken.
Klik op afbeelding voor vergroting en informatie.

Deze zomer van 2024 vindt de twaalfde editie van Beelden op de Berg plaats met werk van veertien internationale kunstenaars.  Het thema Heksenkruid – decolonising botany, staat in het teken van vragen als: Hoe en door wie is de kennis over natuur, planten en bomen vergaard? Hoe is deze kennis verweven met aspecten zoals migratie, kolonialisme, nationalisme en economisch gewin? En hoe speelt dit in de tradities en legenden die aan de Wageningse berg zijn verbonden?

Dwaal rond en koop vooral de boekjes erbij, dan snap je waar het beeld vandaan komt, ga je erover praten, lees je de essays, zie je plots verbanden met een boek dat je net leest en vergeet je het niet omdat het beeld zich in je heeft vastgezet. Zo werkt dat op dit moment bij mij. Ik zal erover schrijven. Maar dat duurt nog even. Slow…

Catalogus en Essays begeleiden je bezoek aan Beelden op de Berg in het Arboretum in Wageningen.

NB: over de vorige editie van Beelden op de Berg: Zomersneeuw

Gegevens

Begin:
26 mei
Einde:
15 september
Site:
https://www.beeldenopdeberg.nl

Locatie

Belmonte Arboretum Wageningen
Generaal Foulkesweg 94-A
Wageningen, 6703 DS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *