Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Samenwerken: Kunstenaarsduo’s in Arti Amsterdam

30 mei - 29 juni

Samenwerken

Ik ben nog niet geweest, maar klinkt als fijn concept (met aantal kunstenaars die ik ken) en ik ben zeer benieuwd wat ’t heeft opgeleverd.

Van Machteld Aardse hoorde ik al e.e.a. over haar samenwerking met Simone Bennett (eerder over deze kunstenaars op de Klapstoel: Machteld Aardse en Hearth and Home). Ik denk zomaar dat ‘De rechtbank als landschap’ erin verwerkt is. Lees vooral over dit bijzondere nog lopende project: Rechtbanktekeningen Ik zie de bewakers voor het werk staan in Arti. Ze worden gezien.

Te zien in Arti en Amicia in Amsterdam. Daar is de tentoonstelling 1EN1IS1 waar kunstenaars door toeval aan elkaar zijn gekoppeld.

Machteld en Simone en twee andere duo’s vertellen over hun samenwerking:

Gesprek zaterdag 1 juni 14.30 uur

Drie kunstenaarsduo’s in gesprek over samenwerken: wat is er voorgevallen, kwam de samenwerking tot wasdom, is er een kunstwerk ontstaan? Liet je je ego los, groeide er verzet? Nooit meer samen of voor altijd?
Deelnemers: Maze de Boer en Jacopo Grilli / Machteld Aardse en Simone Bennett / Maikel Deekman en Paula Karklina.

Over de tentoonstelling:

Tentoonstelling van het werk van alle kunstenaars-duo’s is tm 29 juni in Art et Amicitiae in Amsterdam (dinsdag tm zondag 12.00 – 18.00 uur)
Arti et Amicitiae Amsterdam

1 en 1 is 1, gaat over samenwerken tussen kunstenaars die elkaar niet kennen. Twee kunstenaars maken samen één nieuw werk, of meer nieuwe werken.

Het kan van alles zijn, van een abstract schilderij tot samen een, ja wat? Achtergrond, in onze tijd is het overwinnen van tegenstellingen broodnodig. 1 en 1 is 1, zijn ontmoetingen tussen jongere en oudere kunstenaars, het verbinden van culturen, loslaten wat je eerder deed, komen tot andere inzichten, elkaar leren kennen, een open houding, het beste wat je in je hebt combineren met het beste van een ander.

De deelnemers zijn via loting aan elkaar verbonden. Kortom, weloverwogen en brutaal. Het statige Arti-gebouw ontmoet het wat ongepolijste CBK Zuidoost. Naast de kunstwerken, geeft de tentoonstelling inzicht in het werkproces. Hoe verliep de samenwerking? Wat heeft het opgeleverd?

Concept Anne Verhoijsen en Jos Houweling

Gegevens

Begin:
30 mei
Einde:
29 juni
Site:
https://www.arti.nl/tentoonstelling/10258/

Locatie

Arti et Amicitiae
Rokin 112
Amsterdam, 1012 LB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *