Crystals

Het licht speelt prachtig op de crystals van Patricia Paludanus

Crystals in de verhuur via Kunst op de Klapstoel
Ellen heeft lekker veel ramen en zon in haar huis. Maar daardoor ook weinig wanden om kunst op te hangen. Bovendien wordt dat dan algauw raampje-kunstwerk-raampje-kunstwerk. Ze besloot dat er weer beweging in de statische situatie moest komen. Dus ‘bladerde’ ze door het aanbod van Kunst op de Klapstoel-kunstenaars en kwam uit op werk van Patricia Paludanus. 3D werk dat door een verschuivende belichting door de dag heen steeds anders oogt.

Patricia maakte speciaal voor Ellen een verticale versie van haar crystals. Ik vind ze prachtig. Het is een soort tekst van boven naar beneden.
Nu gaan Ellen en haar gezin eerst wennen aan dit nieuwe ding in huis. Rustig bekijken op de diverse momenten en stemmingen van de dag. Misschien hangen ze het ook nog een keer op een andere plek in huis.

Klik op foto voor vergroting en informatie

Ze huren dit werk via Kunst op de Klapstoel van Patricia. Als ze besluiten tot aankoop, gaat het huurbedrag van de verkoopprijs af. Dat is wel een heel mooie deal.

Gun jezelf … een nieuwe omgeving en kijk ook eens naar het aanbod aan kunstenaars op deze website: Aanbod Kunst op de Klapstoel
Zie je iets dat je aanspreekt? Neem contact op en ik kom langs om mee te denken. Er is bovendien nog veel meer beschikbaar aan kunstwerken. En plaatjes zijn natuurlijk geheel anders dan het echte werk.

Crystal Shapes
En nu: meer over het crystal-werk van Patricia Paludanus.

Filmpje dat ze voor me maakte:
in een huis vol inspiratie, laat ze mooi het maakproces van de kristallen zien en het lichtspel dat deze opleveren.
Leuk mens die Patricia.

Wetenschappelijke modellen
Patricia heeft een duidelijke fascinatie voor wetenschappelijke modellen, moleculen, anatomische vormen, schaalmodellen, fossielen…. al het wonderbaarlijke dat de wereld te bieden heeft.

Patricia kwam mooie modellen tegen van kristallen die vroeger op de universiteit werden gebruikt. Voor onderwijs. Ze vond ze práchtig. Geïnspireerd daarop ging ze vormen maken in klei.

Tactiel proces
Ze kneedde en schuurde en de vormen ontstonden niet alleen vanuit het visuele maar juist vanuit het gevoel van de vormen in de vingers. ‘Heel fijn’ zegt ze.

Monnikenwerk
Van de vormen, maakte ze mallen die ze met gips vulde. En dan weer eindeloos schuren met steeds fijner papier tot ze strak waren. Dan weer in mallen, zo werden ze steeds gladder. De laatste lichting modellen goot ze in porseleingips. En dan natuurlijk nog éven zachtjes bijschuren. Monnikenwerk, maar dat zit in Patricia. Ook in haar andere kunst is dat te herkennen: in eindeloos precieze kleurpotloodtekeningen, waar ze nu vooral mee bezig is.

“Het pure, directe ervaren van vorm en kleur is voor mij als het eten van snoepgoed…..”

Volg patricia_paludanus op instagram in haar huidige kleurrijke wereld:
Patricia op Instagram
Of maak:
Een wandeling door haar eerdere werk
Haar website:
www.patriciapaludanus.com

Huur/koop via Kunst op de Klapstoel
Er is nog een kleiner crystal-werk van Patricia beschikbaar! Met zachte grafietlijnen toegevoegd.
Crystal shapes

Studie in vorm en lijn #2

Ook een deel van haar tekeningen zijn te huur/koop via Kunst op de Klapstoel:
Colour Song
Of fotowerk:
Fotografie Patricia Paludanus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *