Im Wald van Erwin Olaf

Erwin Olaf, Im Wald. Im Nebel, 2020

Heel bijzonder.
Officieel mag je weer zonder tijdslot naar een galerie, maar ik denk dat het bij deze expositie raadzaam is wél te reserveren. Dus reserveer je tijdslot voor het te laat/vol is.

T/m 22 mei  in Ron Mandos Galerie in Amsterdam. De expositie is museaal van formaat, met topwerken.
www.ronmandos.nl

Verjaardagspartijtje met dochter en Antoon bij werk van Erwin Olaf, Im Wald, Unter dem Baum, 2020 in Galerie Ron Mandos

Mijn verjaardags-uitje. Ik stapte binnen in de serie Im Wald. Wat zie ik? Welk verhaal vertelt Erwin Olaf? Op welke schilderijen baseert hij zich? Langzaam laat ik de vragen los en kijk onderzoekend naar de enorme zwart-grijze foto’s. Alles haarscherp. De sfeer omvat me. Details en hedendaagse accessoires ontdek ik, verhalen en fantasieën borrelen op.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Samen met mijn dochters en lief wandel ik erin rond. Allerlei gedachten en invalshoeken worden benoemd. Dwalen, verdwalen, in de mist kun je verdwijnen als je wil.

Ik word veel meer gegrepen dan bij de eerdere series die ik ooit zag van Erwin Olaf.

Ook de volgende ‘zalen’ zijn bijzonder. April fool: een reactie op het begin van de pandemie. De angst en verlamming die in de straten, in de supermarkt hing (favoriet bij oudste dochter). Daarna een langlopende serie die iets vastlegt over wat er gebeurt als je een man een vrouwenhoed opzet. Ladies Hats. Ik zag de sfeer van ‘oude meesters’ en van nieuwe donkere gezichten waar schakeringen in zwart en grijs en licht weer opvallen (favoriet bij mijn lief). En zo zijn we weer terug aan het begin bij Im Wald.

Ik kreeg een mooi boekje als verjaarscadeau van Ron Mandos himself en eigenlijk wil ik nog eens terug met mijn klapstoel om me door een werk te laten kiezen en daar eens 20 minuten voor te gaan zitten. Ja! ik ga nu direct een tijdslot boeken.

Ik las veel over deze series. Hieronder paar links. Zeer de moeite waard om zijn boodschap, inspiratie of vrolijke making of tot je te nemen. Kan vooraf, kan achteraf wat mij betreft in dit geval.

Virtuele opening Im Wald interview Erwin Olaf

Levensreis van Erwin Olaf (Gallery Viewer)

Making of Im Wald

 

 

 

 

 

Eén gedachte over “Im Wald van Erwin Olaf”

  1. Ik ben gister met dochter wezen kijken. Wat een prachtig werk heeft hij gemaakt, groots en verstild. Ook de grijs sfeer raakte. Mooie expositie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *