Gaze met elkaar

Nog even napraten na de online Gaze met Marina Abramovic (2013)

Kijk elkaar in de ogen: kan online

Ik ben een stukje aan het schrijven over wat online beeldende kunst me (niet) biedt. Ik geef jullie alvast het eind. Jullie weten dat ik al lang echte fan ben van Marina Abramovic.

…. Ik vind haar heel bijzonder. En ooit deed ik the Gaze met haar online. Een virtueel kunstwerk dat ik altijd bij me draag.

Probeer het maar met je geliefden op afstand. ‘Gewoon’ elkaar in de ogen kijken. Half uur lang (oké 20 minuten ook goed :-). En zorg natuurlijk voor een omgeving waar niemand je stoort,  waar je lekker zit en draag bij voorkeur een effen shirt.

In onderstaand filmpje de filosofie van Marina Abramovic in 6 minuten uitgelegd (via the Art Couch… ben ik ook fan van).

filmpje filosofie Marina Abramovic

En mijn antwoord op een vraag (via FaceBook):
“Ja, Marina Abramović zat voor haar performance The Artist is Present drie maanden lang zes dagen per week in het atrium van het Museum of Modern Art in New York, waar mensen één voor één tegenover haar konden zitten, zo lang als ze zelf wilden.
Zie het stukje in de link van het artikel.
En ja het is spannend elkaar lang aankijken. Maar ook weer heel makkelijk. En heel erg fijn en bijzonder.
En kan dus online (vond Marina ook na dit experiment 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *