Klapstoelweekeind

Ik wil ze eigenlijk…. alledrie. Eerst huren in deze onzekere tijden. Kopen als het bedrijf weer draait.

Klapstoelweekeind in Coronatijd
Twee maanden stonden de werken van de uitgestelde Klapstoelmiddag ingepakt tegen de muur in mijn atelier. Een mogelijkheid om ze ontspannen met een groep te bekijken gloorde nog steeds niet in deze Coronatijd. Dus pakte ik het woord ‘timeslot’ op en nodigde de deelnemers uit 1 op 1 rustig te komen kijken naar de diversiteit aan werken die eenieder, ooit… in een andere tijd, had binnen gebracht.

filmpje Klapstoelweekeind

Ze kwamen en al voelde ik de Coronatijd door pechvogels met vage keelpijn die moesten afzeggen, er waren gelukkig ook nu mensen die verliefd werden op een werk en dat direct onder de arm mee naar huis konden nemen.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Presentatie
Ieder kreeg twee uur want Klapstoelwise betekent natuurlijk rustig kijken en spelen. Eigenlijk was ik in mijn element. Ik trok serieuze witte handschoentjes aan en hing bepaalde werken even apart om ze samen nog aandachtiger te bekijken. Blijkt maar weer dat presentatie cruciaal is. Drie werken van CatDogville vielen ditmaal iedereen op omdat ze zo mooi tezamen hingen.

Klik op afbeelding voor vergroting en in formatie

Iets nieuws in je huis
Ik ben heel tevree dat het werk toch nog zichtbaar is geweest, al was de groep klein, het was fijn. En eigenlijk heeft iedereen die kwam nu iets nieuws aan de muur hangen. Gehuurd voor drie maanden of gekocht.

Heel grappig is dat twee deelnemers nadat de Klapstoelmiddag 15 maart was afgelast, via de Klapstoel contact zochten met kunstenaar Wendy Alblas waarvan ze het werk mooi vonden en toen bij haar een groot werk kochten. Zij kwamen daarna 17 mei wel nog naar de andere werken kijken, waren enthousiast en noteerden namen. De eerste kunstaankoop smaakte duidelijk naar meer.

Mensen inspireren Kunst in Huis de halen. Daar gaat ’t me om.

Klik op afbeelding voor vergroting en in formatieEén gedachte over “Klapstoelweekeind”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *