Kunst als Middel


Lekker kleurig schilderij deze zonnige dag.
Zo is het schilderij beter in beeld dan in het stukje over Kunst in Huis:
Het werk dat Silvia Russel speciaal maakte voor een familie op basis van hun input door samen te tekenen, samen een boek te lezen en bespreken, samen kunst van anderen kijken (was het zoiets?). Mooi werk, geeft de bewoners nog steeds veel plezier.

Ik leerde Silvia kennen in de periode dat ze een project deed met alleenstaande moeders in IJburg (2005). Door, voor, met, anderen een goed serieus project doen. Wat voor haarzelf ook weer uitmondt in eigen werk. Werk waarmee ook het verhaal van het project geïllustreerd kan worden.

Silvia laat me zien dat je kunst heel goed kunt gebruiken. Laat mensen kijken, maken, communiceren.
Kort geleden was ze betrokken bij een eenzaamheidsproject Hier Besta Ik (www.hierbestaik.com/silvia-russel/), en ik herinner me dat ze in noord oudere mensen uit hun huis te haalde en hun eigenheid en creativiteit liet ontdekken. Ik zie ze nog trots en zenuwachtig rondlopen (vgl. de AZC kinderen ) op de tentoonstelling in de Zamenhof (www.martinzuithof.nl/…/…/2013/09/Made-in-Noord-juli-2013.pdf).
En nog veel meer doet ze hoor. Zeer profi.

Volgens mij gaat ze binnenkort in het AMC met zwaar zieke patiënten het ‘potlood’ hanteren. Ook werkt haar methode heel goed in bedrijven als hulp om bijv. tot een innovatievere cultuur te komen.

Jaja, bezig zijn met zelf dingen maken kan heel veel geven. En daarmee geeft het Silvia weer inspiratie om mooi sterk werk te maken. Hoera.

http://www.silviarussel.nl

‘Alles en niets’ 2017,
houtskool, acryl, pastel, collage op papier,
2,50 m x 1,50 m
Plant
Inkt, potlood,
30 cm X 25 cm
particuliere collectie (haha, kom maar bekijken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *