Lastig leuk aquarel

De Tor en ik bezig met aquarel.

Godsallemachtig wat is aquarelleren moeilijk.
Ik schreef al eerder over de kunst van het Zelf Maken (en wat dat je brengt) na een weekeind Aquarel-leer-les.
Zelf kunst maken

Grappig hoe verschillend de tor en ik daarna deze verf uitproberen. Ik kleurig, nat en abstract waarna ik uit die grote brij maar weer een leuk stukje knip en dat misschien maar weer eens op het grote geheel ga plakken. Rommel-de-rommel. Antoon preciezer en harder werkend.

Gister geïnspireerd door het verhaal van Cathelijn in de torenkamer, zijn we bezig geweest in mijn atelier. Ik probeerde iets serieuzer (bos met hond natuurlijk), maar je moet zooo nadenken wat je wit wil houden en laag over laag. Pfffff.
De Tor maakte natuurlijk een… boktor.

Cathelijn als inspirator
Hebben jullie de reacties per dag van mij onder stukje Cathelijn gezien? Ik vraag me af of zoiets opvalt als ik het eronder plaats. Je ziet de tekeningen veranderen. Het zoekproces van haar en haar manier van werken. Vind ik leuk om te lezen/zien.

Nogmaals het geheel:
www.nporadio4.nl/opium

Cathelijn zegt bijvoorbeeld op dag 5:
Je ontkomt nooit helemaal aan jezelf en dat ondervond ik ook deze dagen in de Torenkamer. De behoefte om een af en goed beeld te maken, zit blijkbaar diepgeworteld. Na een supersnelle start de eerste dag, waarbij ik tekeningen maakte met een timer erbij, verzandde ik al snel in het afmaken van deze beelden.

Op dag 4:
…. ik heb geprobeerd dit contrast neer te zetten door met zwart kleurpotlood naast de subtielere grijzen van het grafiet te werken. Allereerst vond ik het kleurpotlood erg stijf overkomen. Het materiaal is veel ruwer dan grafiet, wat het moeilijker maakt snelle, vloeiende lijnen te tekenen. Door er grafiet naast te gebruiken, lukte het me redelijk de speelsheid terug te krijgen…

En deze zijn van Cathelijn.
Daar kan ik nog ‘wat’ van leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *