Robbie Cornelissen, nog meer ruimte

Tekening van Robbie Cornelissen

Fijn om voor een Klapstoelstukje na te rommelen na een kunstbelevenis.

Videokunst
Gisteren naar Variscoop. Een avond met heel diverse videokunst in theater de Jungle in Adam-Oost. Ik zocht verder over Robbie Cornelissen. Tekenaar, film en installatie maker die ook aanwezig was. Dat is dus een extraatje aan deze avonden, dat vaak de maker/ster er is voor een interview en een praatje.

Het werk van Robbie Cornelissen gaat over… Ruimte.
Robbie vertelt

The Labyrinth Runner
Drie films zagen we van hem. Bij binnenkomst flitsten de grafiet/houtskool lijnen al op het scherm.

Daarna The Labyrinth Runner. Je ziet er een stukje van in tweede interview filmpje op zijn website (onder kopje: About).
www.robbiecornelissen.nl

Het is druk kijken naar deze beelden. Nog eens kijken wilde ik. En stilzetten. Terwijl de beweging (en geluid!) wel echt een extra/andere ervaring biedt dan een stille/statische tekening. Al kan je ook best in de ruimte van een tekening verdwijnen. Zooming in… zooming out

Slag bij Hernen
In de derde film die we zagen, De slag bij Hernen, waren de Tor en ik even terug bij het slot in Wales waar we deze zomer naast logeerden. De Engelsen vielen aan.

De Tor voelde door de beelden de lagen van de geschiedenis die in de aarde onder je liggen. Slagvelden met speren en botten, waar weer bomen over groeien. Het gummen van de beelden, het wegzakken in volgende lagen. Erg mooi.

En wat zie ik nu?!?! Op zijn website staan de filmpjes en kan ik dus naar hartenlust de pauzeknop indrukken. En inderdaad: heel mooi de beelden.

De Jongen
En toen zag ik daar op de website het filmpje De Jongen. Dat zijn Do en ik. Oké ik ben fan!

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *