Stap in de wereld van Amorales

Amorales

Ultieme ‘Frederike-op-de-Klapstoel’ tentoonstelling.
Wauw: Carlos Amorales in het Stedelijk Museum Amsterdam. Sfeer, verhalen, ontdekken, beleven.

Ga eerst kijken, dan lezen. Ik durf bijna geen foto’s te plaatsen. Laat je verrassen. Rustig zijn werelden ontdekken. Spelen kun je. Glimlachen, gruwen. En er zitten nog verhalen onder ja. Dus natuurlijk mag je wel lezen op een bepaald moment.

Klapstoel Verplicht om het allemaal rustig op je in te laten werken.
Nog tot half mei 2020:
Agenda: Stap in de wereld van Amorales

Spelen 
Neonwerk: eerst valt het licht op. Dan de schaduw. Woooow zeggen deze meiden als ze het werk met hun telefoon zien. Want op de foto ziet het er weer heel anders uit.

Er valt veel te spelen. Met je telefoon een afbeelding afspeuren of zelf met drumstokjes een Calderiaans mobiel bespelen. Durf je hard te slaan, speel je samen een spel?

Visueel alles prachtig
Ik keek bijvoorbeeld ook lang rond bij Life in the folds
Taal bestaat niet alleen uit geschreven en gesproken tekst, maar ook uit tekens, symbolen, geluiden en patronen. In dit project onderzoekt Amorales wat er van taal overblijft wanneer deze niet meer begrijpelijk is.

Soort Tangram – puzzel letters, die ook driedimensionaal zijn vormgegeven: een ocarina, een fluitje van gebakken klei. Elke letter brengt dus een geluid voort. Alles komt terug in de film. Ga maar kijken welk verhaal er te zien en te horen is.

Er is nog meer, veel meer te zien en te horen. De tentoonstelling biedt heel divers werk. Beeld, geluid, video, verhalen. Opgaan in zijn werelden, zijn sprookjes die de ruimtes vullen.

De bedoeling, de inspiratie van Amorales is vaak niet direct te doorgronden. De volgende keer dat ik ga, zal ik dus ook daarover lezen en denken. De onderwerpen lijken relevant. Maar voor deze eerste ontmoeting met de wereld van Amorales waren de beelden en geluiden mij genoeg.

Toch nog een paar foto’s:
Klik op de afbeelding voor vergroting en informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *