Ultieme manier om kunst te kijken: bij iemand thuis.

Barbara Polderman, Drie
Gezeten naast Drie van Barbara Polderman

Een super gastvrij huis in Amsterdam vol Barbara Polderman. De bewoners die uitdragen dat kunst bijzonder is en dat met anderen willen delen. In die sfeer kunst ervaren dat is bijzonder ja.

Ik ging zitten naast Drie. De kleurige stof, kruissteken, de pauwenveren haren, een masker van blik, de benen, iemand op schoot, en nog een kleintje. Steeds meer ontdekken.

Boven me hingen twee wandkleed-foto-schilderijen.
Barbara kan prachtig vertellen over het ontstaansproces. De basis is heel persoonlijk. Terug naar de bron. Wat is dat? Haar moeder. Verbeeld als zichzelf.

Zo zittend in een woonhuis, kun je ervaren dat je prima een best groot ruimtelijk figuur in huis kunt hebben. Gezellig naast je, gezeten op een eigen stoel, of als welkom in de hal waar je steeds even over z’n bol kunt aaien. Ja, in deze sfeer met natuurlijk een lekker hapje en drankje in de hand werd werk gekocht of een afspraak voor verdere kennismaking middels atelierbezoek gemaakt.

Kijk vooral op Barbara’s website
www.barbarapolderman.nl

Ik zag haar werk voor het eerst bij Vouch:
Vouch; een nieuw tentoonstellings-initiatief

En binnenkort is het te zien in Tilburg
www.kunstlocbrabant.nl
Er is ook een documentaire gemaakt over haar werk(wijze). Ik zal jullie tippen waar en wanneer die te zien is.

Nogmaals: supertof dat deze kunstverzamelaars hun huis ter beschikking stelden en dit organiseerden. Laat je inspireren zou ik zeggen. Om een keer wat meer werk van een kunstenaar die je waardeert in huis te zetten en je vrienden en bekenden er in die sfeer mee kennis te laten maken. Fijn voor hun, maar volgens mij kun je er ook zelf veel plezier aan beleven. En dat kan ook prima in een klein huis.

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *