Alles is Hier

Lightshapes
Ewoud Groenendijk
Prints op doek.

Beeldenroute op grens Arnhem en Oosterbeek

Weer samen met Sil buiten kunst kijken. Dat was fijn. We snuffelden aan werk op het oude KEMA terrein dat ligt op de grens van Arnhem en Oosterbeek.

We zagen torens van Lucas Sloot die refereren aan de geschiedenis van dit gebied waar ingenieursbureau KEMA eerder elektriciteitsproeven deed. Zijn houten lichtmasten staan opgesteld in het verlengde van de hoogspanningsmast die van een afstand te zien is. En startten met een lijn aan een boom zodat toch groene stroom in mijn gedachte kwam.

En ik werd weer blij van werk van Karel van der Eijk. Fijn drukken op een knop en vroooooom. Het testen is weer begonnen: het gebouwtje werd vroeger gebruikt als ruimte om bijvoorbeeld het geluidsniveau van stofzuigers buiten het huisje te meten.

Kijk verder voor een indruk naar de foto’s met tekstjes.

Het was me wel weer duidelijk hoe bepalend de plek voor een kunstwerk is. De meeste had ik meer ruimte gegund. Een groot stil ruisend groen bos om het werk van Rob Sweere. Om het beter te kunnen ervaren. Om in contemplatie tot rust te komen (een duidelijke uitnodiging van het werk). En een stille plek waar lichtvangende ‘bloemen’ van Bart Nijboer meer magie krijgen. De site-specific lichtmasten zou ik laten staan op deze HES plek. Maar daar verrijst binnenkort een nieuwe woonwijk. Misschien past het dan toch nog steeds.

www.scarabee-art.nl

Wil je online al iets van de werken zien?
Kijk dan op de telefoon-app: https//www.allesishier.online

Alles is Hier tm 1 november 2020
Voor info Alles is Hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *