Zaterdag rondje galerie snuffelen Amsterdam

Femke Schaap in Kersgallery.
The visitor can walk through the light projections, can experience the tension between flatness and spaciousness and can immerse himself in a moving image.
Femke Schaap transformed Kersgallery into a site-specific installation last summer. Come and see the result.

Aanstaande zaterdag.
Rondje galerie snuffelen in Amsterdam

Aanstaande zaterdag, 7 september 2019 zijn er 37 galeries in Amsterdam open tussen 11.30 en 19.00 uur.

Fijn is, dat je weet dat ze deze dag open zijn. En dan kun je eens beetje rondfietsen en bekijken welke galeries type werk hebben dat je aanspreekt. En voor de Amsterdammers: welke galeries in jouw buurt zijn zodat je er gewoon vaker even kunt binnenlopen om kunst op te snuiven.

Slaap Lekker Studio
Zo ga ik binnen lopen bij de Slaap Lekker Studio op de Planciusstraat 9A, Galerie van Gelder. Een wake-up call voor het klassieke galeriemodel, zeggen ze. Ik ben benieuwd.

En vlak daarnaast Galerie Onrust.

Paul Cupido en Femke Schaap
Misschien fiets ik iets verder door naar Kahnmann op de Lindengracht 35, het werk van de Nederlandse fotograaf Paul Cupido wil ik graag eens zien.
Daar vlak in de buurt op nr. 148 de Kersgallery, met video installaties van Femke Schaap. Deze Prix de Rome-winnaar zag ik op Parklicht 2018: spannend, intelligent en betoverend. Parklicht 2018

Broersen en Lukács
En heel misschien fiets ik door naar Akinci op de Lijnbaansgracht 317 voor werk van Persijn Broersen & Margit Lukács (ik schreef over ze Videokunst, Variscoop 3.3). Als me dat zaterdag niet lukt, dan een andere keer. Het kan nog tot 26 oktober.

galleryviewer
biedt een overzicht van galeries en organiseert zaterdag rondleidingen (maar ik zou vooral lekker zelf gaan fietsen en de galeriemensen gewoon vragen stellen als je meer wil weten).

Handig kaartje en beschrijvingen in het Parool. Ook voor na aanstaande zaterdag natuurlijk.
Parool, 37 galeries

Klik op afbeelding voor vergroting en informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *